Cargando...

eerder een vrij langzaam

Temas de Geología General
Banning
Fluorita
Mensajes: 1470
Registrado: Vie, 08 Sep 2017, 08:54
Gender: None specified

eerder een vrij langzaam

Mensajepor Banning » Mar, 16 Ene 2018, 06:32

In veel van de glossy hardlooptijdschriften vindt u advies over wat het tempo van uw lange runs in marathontraining zou moeten zijn. Het meest voorkomende advies is dat je lange Nike Air Max Thea Femme runs gedaan moeten worden in marathontempo (MP) plus ongeveer één minuut per mijl - soms omschreven als MP plus 20%.

Dit lijkt te zijn gebaseerd op wat werkt voor elite lopers, in het bijzonder mannen, ge?xtrapoleerd naar de amateur-hardloper. Voor een atleet die met vijf minuten per mijl (een marathon van 2 uur en 11 minuten) racet, is zes minuten per mijl vaak het tempo voor een solide run in steady-state; terwijl doel-MP - dat wil zeggen vijf minuten precies - in de meeste fasen van de training een behoorlijke test zal zijn voor meer dan ongeveer zeven of acht mijl.

Wanneer je bij een drie uur durende marathonloper bent - 6 minuten 52 seconden per mijl - werken de cijfers niet zo goed. Als u één minuut per mijl toevoegt, krijgt u 7 minuten 52 seconden. Als je 20% toevoegt, kom je op 8min 14sec per mijl - en persoonlijk ken ik geen Adidas Yeezy 350 Herre typen van drie uur die 8min 14sec een "stabiel" langetermijnritme vinden, maar eerder een vrij langzaam tempo. Inderdaad, velen zouden het gevoel hebben dat zelfs 7min 52sec enigszins ontspannen was, en zeker zou hun waargenomen inspanning in dat tempo veel zachter zijn dan een 2 uur 11 minuten durende hardloper die zes minuten durende mijlen uitschakelt. Evenzo zou het voor een drie uur durend marathonloper om een ??acht-mijl run te doen bij hun MP van 6min 52sec (bijna 55 minuten duren) wat comfortabeler zijn dan voor ons elite-lid dat het in 40 minuten bij zijn parlementslid klokt.

Verplaats de balk - of de klok - een beetje verder en de formule gaat echt mis. Voor een 3 uur en 45 minuten durende marathon, met het doel een MP van 8 minuten en 35 seconden per mijl te behalen, werkt de formule als een langetermijnritme van hetzij Nike Air Max 97 Donna 9min 35sec of, op 20% basis, ongeveer 10min 20sec per mijl. Ik heb nog nooit een 3 uur 45 minuten durende type gecoacht die zich goed voelt met een snelheid van 10 minuten en 20 seconden - dit zou bijna 50% langzamer zijn dan het typische tempo van 10 km van een hardloper.

Wat is hier aan de hand? Zijn de langzamere lopers te onervaren of eigenwijs om in een redelijk tempo te lopen? Ik denk dat dat niet het hele verhaal is. Het klopt dat je gemiddelde 3 uur en 45 minuten durende renner eigenlijk maar heel weinig van een marathon loopt op zijn MP. Ze zullen over het algemeen ongeveer 15 mijl lopen, met name sneller dan deze, en als de dingen uit elkaar vallen, ongeveer vier of vijf mijl in ongeveer dat tempo, dan brengen ze de laatste zes mijl door met grote terugverdientijd voor de overijverige openingsmijlen.

Over het algemeen geldt dat hoe sneller je een marathon loopt, hoe minder variatie je zult hebben in je mijlsplitsingen naarmate de race vordert. Terwijl de zeer grote meerderheid van de 3uur 30min - 4hr hardlopers die ik coach, als ze zich nauw houden aan het beoogde tempo dat we hebben afgesproken, de tweede helft van de race doorbrengt, en met name de laatste zes mijl, honderden hardlopers passeert terwijl ze amper verliezen plaatsen waar mensen ze kunnen overtreffen.

Comparte estoComparte esto


Volver a “Geología General”

¿Quién está conectado?

Usuarios navegando por este Foro: Majestic-12 [Bot] y 17 invitados